Nõmme spordiklubi: treeneriamet hakkab välja surema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Vackermann Nõmme spordiklubi lastega Nõmme mändide all harjutamas.
Anu Vackermann Nõmme spordiklubi lastega Nõmme mändide all harjutamas. Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme spordiklubi juhatuse liikme Anu Vackermanni sõnul tähendab Tallinna linnavalitsuse otsus vähendada laste peamaksu, et tõenäoliselt tuleb treenerite palku alandada, see aga võib treeneri elukutse hoopis välja suretada.

«Linnavalitsuse otsus mõjub loomulikult ka meie spordiklubi tööle halvendavalt,» ütles Vackermann. «Läheb aina raskemaks.»

Klubi juhatus peab lähipäevil eelarvekoosolekuid, kus otsustatakse, mil viisil kärpeid teha. Üks võimalus on treenerite palkasid alandada, teiseks tuleb kõne alla hallides treeningtundide arvu vähendamine.

«Lastevanematelt ei julgegi enam raha juurde küsida, sest piir hakkab kätte jõudma,» mainis Vackermann. «Sügisel alles tõstsime õppemaksu neljasajalt neljasaja viiekümnele kroonile kuus. Praegu peaks umbes kolm või neli eurot veel tõstma, aga see muutub päris narriks, sest sügisel lubasime ju lastevanematele, et tänavu kehtib niisugune õppemaks.»

Ta lisas, et klubi treenerid on väga nördinud ning räägivad, et treeneri elukutse hakkab lihtsalt välja surema. Igaüks otsib endale kõrvalt mingit tööd, kuna muidu ei tule enam toime.

Pearaha vähendamine tuli Nõmme spordiklubile täieliku üllatusena, sest Tallinna spordi- ja noorsooamet teatas sellest alles selle nädala algul.

«Kurb on see, et mõned lapsed peavad tõesti sportimisest eemale jääma, kui õppemaksu jälle tõstame,» ütles Vackermann. «Praegu meil kaks sissetulekuallikat ongi – õppemaks ja Tallinna makstav pearaha. Sellega peame toime tulema, võistlustele sõitma ja busse rentima, saalide üüri tasuma ning treeneritele palka maksma.»

Nõmme spordiklubis harjutab kaheksal erineval spordialal kokku umbes 800 last. Kärbete tegemine ohustab ka võistlusspordi tulevikku ning Eesti noorte karikavõistlustel osalemist. See oleks aga Vackermanni sõnul valus löök, sest miks peaks laps trennis käima, kui ta suurematele võistlustele ei pääse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles