Kaljuranna meeskond ootab jah-sõna (23)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Sander Ilvest

Lähipäevadel peaks selguma, kas Marina Kaljurand jääb oma esialgse otsuse juurde ja jätkab välisministrina või otsustab ikkagi valimiskogus presidendiks pürgida – lootes parteitute valijameeste häältele.

Aega otsuse langetamiseks on tal kaks nädalat, aga pigem teeb ta seda varem. Postimehe andmetel on seis praegu 51:49 kandideerimiseks kasuks.

Kaljuranna meeskonnas, toetajate seas leidub neid, kes soovitavad lõpuni minna, aga ka neid, kes soovitavad tal (vähemalt seekord) olukorraga leppida ja keskenduda ministritööle, et saavutada tulevastel valimistel Reformierakonna nimekirjas kõrge koht. Samas ei pruugi ministrikohale panustamine olla kõige mõistlikum ja loogilisem tee valitsuses, mille eluiga võib olla mõõdetav mõne kuu või poole aastaga.

Väidetavalt on Reformierakonna juht ja peaminister Taavi Rõivas pärast juhatuse kogunemist Kaljurannale kinnitanud, et viimane jätkab tema valitsuses ministrina. Rõivasel on valitsuse- ja erakonnajuhina põhjust Kaljuranda hoida, sest kui too otsustab vastu juhatuse otsust siiski presidendiks kandideerida, võib see veelgi kõigutada Rõivase autoriteeti ja lõhestada erakonda.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles