Karilaid loodab, et Ratasest saab Keskerakonna esimees ja peaminister (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles ETV saates «Kahekõne», et kuigi Edgar Savisaart ei ole mõtet veel poliitiliselt maha matta, näeks ta erakonna eesotsas ja ka Eesti peaministrina Jüri Ratast, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Mina arvan, et Jüri Ratas on valmis võtma peaministri rolli endale,» ütles Karilaid. Saatejuhi Indrek Treufeldti küsimusele, kas Ratas on valmis võtma ka Edgar Savisaare positsiooni erakonnas, vastas Karilaid, et see on Ratase jaoks suur eksam ja ta loodab, et Ratas saab sellega hakkama.

«Edgar Savisaart ei ole kunagi mõttes poliitiliselt maha matta, ma olen rääkinud hoopis muudest asjadest, et me peaksime erakonnas vastu võtma põhikirja, oma juhtimist paremaks muutma ja ma olen ärgitanud noori inimesi kandideerima erakonna esimehe kohale, ma olen nimetanud, et see võiks olla Jüri Ratas, aga see ei tähenda, et ma oleksin praegu kuidagi Edgar Savisaart praegu kiusamas,» rääkis Karilaid saates.

Saatejuht Indrek Treufeldt viitas, et Jüri Ratas on öelnud, et ta ei taha mingisugust erakorralist kongressi ja uuesti erakonna esimeheks kandideerida. «Ma alles eile ja täna hommikul temaga rääkisin, minu sõnadel on kate,» vastas Karilaid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles