Mure tuleviku pärast toob ELi liidrid Bratislavasse

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembri alguses toimunud migrantidevastane meeleavaldus Bulgaarias Türgi piiri lähedal asuvas Harmanli keskuses.
Septembri alguses toimunud migrantidevastane meeleavaldus Bulgaarias Türgi piiri lähedal asuvas Harmanli keskuses. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu praeguse eesistujamaa Slovakkia pealinnas Bratislavas reedel peetav ühenduse liikmesmaade valitsusjuhtide ja riigipeade kohtumine on juba teinud ajalugu: see on esimene ELi liidrite kohtumine, kuhu pole kutsutud juunis referendumil ühendusest välja astuda otsustanud Ühendkuningriigi peaminister. 

27 liikmesriigi mitteametlikul tippkohtumisel ei pääseta siiski brittide lahkumisotsusest mööda. Õigupoolest oli Brexiti-järgne šokk põhjus, miks otsustas ülemkogu eesistuja Donald Tusk juunis tippkohtumisel liidrid Bratislavasse kokku kutsuda.

See, mille üle kohtumisel läbi räägitakse, polnud veel eilegi täpselt teada. Mitu kohtumise ettevalmistamisega seotud allikat märkis Postimehele, et ootusi eelseisva kohtumise suhtes ei soovita kõrgele kruvida ning eesmärk on võimaldada liikmesriikidel ühise laua taga oma suud puhtaks rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles