Ligi sai välisministriks, tema asemel kerkis haridusministriks Lauri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas, Maris Lauri ning Jürgen Ligi käisid Kadriorus, kus president Toomas Hendrik Ilves nimetas uued ministrid ametisse.
Peaminister Taavi Rõivas, Maris Lauri ning Jürgen Ligi käisid Kadriorus, kus president Toomas Hendrik Ilves nimetas uued ministrid ametisse. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

President Toomas Hendrik Ilves nimetas eile õhtupoolikul uueks välisministriks senise haridus- ja teadusministri Jürgen Ligi ning tema asemel haridusministriks kunagise rahandusministri, kuni eilseni riigikokku kuulunud Maris Lauri. Ministrikandidaadid kinnitas Reformierakonna juhatus eile hommikul erakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase ettepanekul.

Juba pärast hommikust juhatuse koosolekut oli Rõivas avaldanud lootust, et uued ministrid saavad ametisse veel samal päeval, ning nii ka läks.

Rõivas selgitas, et rääkis ministrivahetusest presidendiga eelmisel reedel. «Leppisime kokku, et Eestis ei saa tekkida ühtegi tundi, rääkimata päevadest, et Eestil ei oleks välisministrit. Järelikult uue ministri ametisse nimetamise hetkel on võimalik ka endine minister ametist vabastada,» lausus ta. Ilves vabastaski eile välisministri kohalt presidendiks pürgiva Marina Kaljuranna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles