Kalev/Cramo pidi FIBA karmide ähvarduste tõttu EuroCupist loobuma

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak (vasakul) ja klubi boss Ivar Valdmaa.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak (vasakul) ja klubi boss Ivar Valdmaa. Foto: Tairo Lutter

Eesti valitsev korvpallimeister Kalev/Cramo on sunnitud loobuma Euroopa tugevuselt teises klubisarjas EuroCupis osalemisest, sest ei tahtnud sattuda Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) ja EuroCupi haldava Euroliiga vahel käiva sõja hammasrataste vahele.

FIBA kõige karmim ähvardus on eemaldada 2017. aasta EM-finaalturniirilt kõik sinna pääsenud koondised, kelle riigi klubid EuroCupist osa võtavad. Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa selgitas Postimehele, et raske otsus tuli vastu võtta oluliselt praktilisematel põhjustel.

«Me oleks ehk kõik muu võinud ära kannatada, aga selgus, et FIBA ei luba meil EuroCupil osalemise puhul mängijaid registreerida ja litsentside puudumine oleks meil võimatuks teinud ka VTB Ühisliigas mängimise. Ühisliiga on teatavasti leping FIBAga. Me oleks hea meelega ka EuroCupile läinud, aga FIBA ja Euroliiga sõda on juba pikka aega kestnud ja pole selge, mis EuroCupist ja kogu Euroopa korvpallist edasi saab,» rääkis Valdmaa.

Kalevlased tegid koostööd ka Eesti korvpalliliiduga ja alaliidule pole Valdmaal midagi ette heita. «Ka Leedu ja Venemaa klubidel on probleeme. Me oleks lõpuks kõik EuroCupi nõuded (näiteks piisava suurusega saali olemasolu mängupäevadel – A. K.) täitnud ja vajalikud kokkulepped saavutatud, aga puhtjuriidiliselt tehakse elu nii raskeks, et kogu Euroopa korvpall ei toimi õigesti. Ajalimiit sai otsa ja pidime vastu võtma sellise raske otsuse. Eesti korvpalliliit tegi kõik endast oleneva, aga nende käed on ka lühikesed. Oleme väike riik ja meie sõna ei maksa,» sõnas ta.

Kalev/Cramo on sisuliselt komplekteeritud, lähipäevadel on oodata ametlikke kokkuleppeid suurema osa mullu ka Kalevis mänginud eestlastega, välismaalt peaks lisanduma veel üks keskmängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles