Kyiv – midagi enamat kui kotlet (6)

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kyiv on uskumatult roheline linn, mis laiub seitsmel künkal Dnipro jõe kallastel. 40% kogu linna territooriumist on parkide ja metsa all.
Kyiv on uskumatult roheline linn, mis laiub seitsmel künkal Dnipro jõe kallastel. 40% kogu linna territooriumist on parkide ja metsa all. Foto: Kyivi turismiamet

Ukraina pealinn Kyiv – just niisugust kirjapilti eelistavad kohalikud ise – ootab pikisilmi külalisi, kes täidaksid Vene ja Valgevene turistide ärakukkumisest tekkinud lünga. Kiievlased ise rõhutavad, et nende linn on turvaline, taskukohane ning igale ajaloohuvilisele peaaegu et kohustuslik sihtkoht.

«Taevale tänu,» ohkasin, kui lõpuks ometi sai selgeks, et 2017. aasta Eurovisiooni lauluvõistlus toimub maikuus just Kyivis ja mitte Lvivis või Odessas. Nii on lootust, et see suurepärane ja külalislahke linn saab lõpuks ometi mõõnast üle ning turistide arvu oma väärikusele vastavaks. Ausalt öeldes on nad seal suhteliselt hädas, sest sõna «sõda» mõjub nagu punane rätik nii alalhoidlikele eurooplastele kui ka patriootlikult meelestatud venelastele. Ja Kyivisse ei reisi enam üks ega teine, kuigi võiks.

725 km sõjani

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles