Moskva saatkonna remont maksab ligi 22 miljonit (2)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saatkond 2007. aasta 27. aprilli našistide piiramisrõngas. Foto on illustratiivne.
Eesti saatkond 2007. aasta 27. aprilli našistide piiramisrõngas. Foto on illustratiivne. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Eesti Moskva saatkonnahoone renoveerimine läheb maksma ligi 22 miljonit eurot.

Moskva saatkonnahoone rekonstrueerimise projekt valmis tänavu märtsis ning suvel välisministeeriumi ja Riigi Kinnisvara AS-i koostöös läbiviidud ehitushankega on leitud hoonekompleksile ka renoveerija. Ehitustöid loodetakse alustada veel sel sügisel, ehitustööd soovitakse lõpetada 2018. aastal.

Valitsus kinnitas 28. aprillil eelarvestrateegia aastateks 2017-2020, mis sisaldab ka vahendeid Eesti Moskva suursaatkonna hoonekompleksi rekonstrueerimiseks ja restaureerimiseks.

Eesti riigile kuuluv 1903. aastal ehitatud kompleks on amortiseerunud, viimane põhjalikum renoveerimine toimus hoones 34 aastat tagasi. «Saatkond vajab hädasti põhjalikku uuenduskuuri, et hooned oleks täies mahus kasutatavad, kaasaegsed ja turvalised,» sõnas välisminister Marina Kaljurand pärast valitsuse otsust aprillis.

Eesti tegeleb sel aastal viie välisesinduse ruumide remondi ja ümberehitamisega. «Lisaks Moskvale, Berliinile ja esindusele EL-i juures Brüsselis toimuvad mahukamad ehitustööd sel aastal veel Vilniuse ja Varssavi esindustes,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov.

Brüsselis, Eesti Euroopa Liidu esinduse hoones juba eelmisel aastal alguse saanud remondi- ja ehitustööd lähevad hinnangulisel kokku maksma 2,6 miljonit eurot. Lisaks sanitaarremondile, hoone turvalisuse ja tuleohutuse tõstmisele, liftide väljavahetamisele ja uue diiselgeneraatori paigaldamisele ehitatakse esindusalaks ja nõupidamiste ruumideks ümber seni vähe kasutatud siseõu.

Eesti Vilniuse saatkonnahoone renoveerimine läheb maksma veidi vähem kui 360 000 eurot, Berliini saatkonnahoone esimese korruse renoveerimine maksab 235 500 eurot. Varssavi saatkonnas tehtavate tööde maksumus ei ole BNS-ile veel teada, kuid seal on välisministeeriumi teatel kavas teha väiksem juurdeehitis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles