Ökomäss keskendub merele ja Patareile

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ökomässu korraldaja Tarmo Andre Elvisto seisab SRIKi Patarei lao trepil. Kunagi oli see maja Patarei puhkpilliorkestri käsutuses.
Ökomässu korraldaja Tarmo Andre Elvisto seisab SRIKi Patarei lao trepil. Kunagi oli see maja Patarei puhkpilliorkestri käsutuses. Foto: Sander Ilvest

Täna toimub Tallinna linnahallis festivali Ökomäss 2016 rahvusvaheline konverents «Vaatega merele: keskkond ja kultuur».

Konverentsi avab Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu. Üles astuvad rahvusvahelise muinsuskaitseorganisatsiooni Europa Nostra asepresident Piet Jaspaert, Euroopa Investeerimispanga nõunik mälestiste alal Peter Bond, Marco Casagrande Soomest, Trond Rødsmoen Norrast ning Eestist arhitekt Ülar Mark, ajaloolane Robert Treufeldt ja insener Teet Tark. Festivali põhiüritused toimuvad 17. ja 18. septembril Patarei merekindluses.

«Selle aasta konverentsil kuuleme nii kogemusi Euroopa Nostra ajaloolistesse suurobjektidesse investeerimise spetsialistidelt kui ka saame huvitava nägemuse ühelt nüüdisaja juhtivalt Soome ökoloogilise arhitektuuri visionäärilt Marco Casagrandelt. Kuuleme Norra moodsast muinsuskaitsest ning käsitleme mereäärse kultuuripärandi kaitse teemat. Messil Patareis tulevad põnevad ja haaravad Lahemaa rannakülade töötoad, kus saab õppida näiteks paati tõrvama ja võrku punuma,» rääkis Ökomässu peakorraldaja Tarmo Andre Elvisto.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles