Järgmiste olümpiamängude ülekannete eest küsitakse kosmilist raha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarõngad.
Olümpiarõngad. Foto: SCANPIX

Järgmiste olümpiamängude teleülekannete eest küsib teleõigused omandanud Discovery 1,1 miljonit eurot, mis Eesti telekanalitele suure tõenäosusega üle jõu käib. Eesti televaatajale võib see tähendada, et vabalevikanalite kaudu saab olümpiat näha senisest väiksemas mahus, kuid lõplikult selge pole veel midagi.

Discovery korporatsioon, mille alla kuulub ka tuntud spordikanal Eurosport, omandas 2018.–2024. aasta olümpiamängude teleõigused juba mullu suvel. Ülejärgmisel aastal Pyeongchangis toimuv taliolümpia ongi seega esimene OM, mille ülekandeid Discovery riikidele ja telekanalitele müüma hakkab. Esialgseks hinnaks on aga pandud kosmiliselt suur summa – 1,1 miljonit eurot, nagu väitis oma Facebooki lehel ERRi meediauuringute osakonna juht Andres Jõesaar.

«On oht, et Eesti telekanalid tulevikus olümpiamänge üldse üle ei kanna – järgmiste kahe olümpiamängude teleülekannete edastamise õiguste eest küsitakse täna ulmelised 1,1 miljonit eurot, millele lisanduvad veel maksud. Seda on ca kolm korda rohkem kui siiani makstud,» kirjutas Jõesaar Facebookis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles