Vastast ei ole: Eesti äärmuslased võitlevad varjudega (4)

Peeter Raudsik
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Järva hinnangul võib Eesti paremäärmuslaste tegevust võrrelda varjupoksiga, kus poksija võitleb kujutletava vastasega, tehes tegelikult lööke õhku.
Janek Järva hinnangul võib Eesti paremäärmuslaste tegevust võrrelda varjupoksiga, kus poksija võitleb kujutletava vastasega, tehes tegelikult lööke õhku. Foto: Peeter Raudsik

Terrorismivastase võitluse tähtsus on möödunud suve traagiliste rünnakute ja eelmise aasta sisserändelaine valguses taas kasvanud. Piirid terrorismi ümber on läinud küll hajusamaks, ent siiski hakkavad silma teatud ühised jooned riikide vahel.

Postimehele antud intervjuus selgitas äärmusluse leviku põhjusi ja olukorda Eestis Kaitsepolitsei Lõuna osakonna direktor Janek Järva, kes on muuhulgas põhjalikult uurinud radikaliseerumist Eesti vanglates.

-Lääne-Euroopa puhul märgitakse, et terrori poole pöörduvad eeskätt just teise põlvkonna noored sisserändajad. Millest see tuleneb?

Lihtsustatult võib öelda, et riskigruppe on kolm: teise ning kolmanda põlvkonna sisserändajad, vangid ja uuskonvertiidid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles