Keskkriminaalpolitsei pidas kinni Tarankovi tapmises kahtlustatava mehe (2)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Tarankovi matus
Nikolai Tarankovi matus Foto: Mihkel Maripuu

Keskkriminaalpolitsei pidas möödunud neljapäeval kinni allmaailmaliidri Nikolai Tarankovi tapmises kahtlustatava mehe.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Martin Vallimäe ütles Postimehele, et keskkriminaalpolitsei töötajad pidasid Tarankovi tapmises kahtlustatava mehe kinni möödunud neljapäeval vahetult enne Tarankovi matuseteenistust Tallinnas.

Küsimusele, kas tapmises kahtlustatav mees tuli matustele kohale, Vallimäe ei vastanud. «Võime öelda vaid niipalju, et 22. septembril, samal päeval, kui toimus matuseteenistus, peeti Tallinnas kinni mees, keda on alust kahtlustada tapmises.»

Samuti ei kommenteeri riigiprokuratuur, kas tapmises kahtlustatav mees ja Tarankov olid omavahel tuttavad. «Uurimise huvides ei saa me praegu täpsemalt midagi avaldada,» lisas Vallimäe.

Nii jäid ka vastuseta küsimused, milliste tõendite alusel kahtlustatavani jõuti ja kas kinnipeetul on varasemast kriminaalkaristusi.

Harju maakohus rahuldas laupäeval riigiprokuratuuri taotluse ning võttis kahtlustatava esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla.

Tarankovi matustel oli kohal ka politsei staabibuss. Foto: Mihkel Maripuu/Tairo Lutter
Tarankovi matustel oli kohal ka politsei staabibuss. Foto: Mihkel Maripuu/Tairo Lutter Foto: Mihkel Maripuu / Tairo Lutter

63-aastase Nikolai Tarankovi peavigastustega surnukeha leiti 14. septembril kella 14 paiku Läänemaal Saunja külast. Surnukeha leiti metsa alla kõrvalisse kohta pargitud autost.

Teatele reageerisid koheselt Lääne prefektuuri kriminaalpolitseinikud ning kui tuvastati tapetu isik, kaasati juhtunu uurimisse keskkriminaalpolitsei töötajad. Koheselt käivitati kriminaaluurimine karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Uurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei ja juhib riigiprokuratuur. 

Loe lisaks:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles