Salakaubaärimehed kaebavad üksteise peale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ust-Luuga sadam Peterburi lähedal.
Ust-Luuga sadam Peterburi lähedal. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Juuni algul, nädal pärast Sillamäe–Ust-Luga praami kinnipidamist sai Postimees kirja Peterburi ärimehelt Ivan Sergejevilt, kes ilmselgelt paistis olevat hästi kursis firma ULS Global ja nende praami Ferry 1 väidetava salakaubalooga. Sergejevi kinnitusel esindas ta isikuid, kes tahavad tõestada FSB ohvitseri Vadim Uvarovi ja tolle naisevenna Pavel Smoljartšuki seotust «salakaubaveo kanaliga, mis käib Türgi firma ULS Global abiga läbi Eesti».

«Meie käsutuses on tollideklaratsioonid, mille järgi on võimalik näha, kuidas Türgist väljub üks kaup, aga läbi Eesti jõuab Venemaale hoopis teine,» väitis Sergejev.

Sergejev kinnitas ka, et kogu salakaubaveo skeemi lahtiharutamine algas Eesti kaudu saabunud Hiina nutitelefonide partii vahelejäämisest ning Sillamäelt saabunud Ferry 1 puistamine oli sama uurimise jätk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles