Seitsme päevaga presidendiks (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna täpselt seitse päeva tagasi sai Kersti Kaljulaid kõne riigikogu spiikrilt Eiki Nestorilt, kelle jutt oli lühike ja konkreetne: «Tere, Kersti. Helistan sulle riigikogu vanematekogu ülesandel. Oleme arutanud ja jõudnud konsensusele, et tarvis oleks sinuga kohtuda. Et teha ettepanek kandideerida Eesti vabariigi presidendiks.»

Kaljulaid oli valmis tulema, arutama, fraktsioonidega kohtuma. Viimased 12 aastat oma elu Tallinna ja Luksemburgi vahel jaganud Kaljulaid juhtus parasjagu Eestis olema. Iseasi, kui suureks juhuseks seda pidada saab. Mitme erakonna juhid olid pärast iga nurjunud presidendivalimise vooru helistanud paarile-kolmele inimesele, Kaljulaidile teiste seas, et olgu nad olulistel hetkedel Eestis, võimalikult lähedal, kättesaadavad, laetud telefoniakuga.

Kevadel, kui riigikogu erakonnad tõsisemalt võimalikke presidendikandidaate kaalusid, käis mitmes erakonnas (IRL, sotsid, ka Vabaerakond) aruteludest läbi Kersti Kaljulaidi nimi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles