Eesti president on kaine!

Uuno Prostamool
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuno Prostamool,
Euroopa haige mees
Uuno Prostamool, Euroopa haige mees Foto: Postimees.ee

Traditsiooniliselt napsuvinest Euroopat vapustab pommuudis: Eesti presidendiks valiti kaine. Liikluspolitsei teatel puhus proua Kaljulaid valimistepäeva hommikul välja 0,2 promilli, mis on umbes 20 korda madalam resultaat kui Eesti keskmine näitaja. Sellegi napimast napi tulemuse eest tuleb tänada ühte õlut, mille president valimiseelsel õhtul pärast lõõgastavat sauna jõi, et olla armastatud abikaasaga ühel lainel. 

Kahjuks on proua Kaljulaid Eesti poliitikas väga erandlik nähtus. Rahvuse eliidi seas on joomine laialt levinud, kainet päeva ei näe naljalt keegi. Analüütikute hinnangul oli Siim Kallase valimistel põrumise põhjuseks just see, et raskete promillidega riigimees istus valimiste ajal mõnusalt Viru varietees, saatis sealt vaid paar SMSi ja palus ennast ära oodata.

Stiilne käik suurmeistrilt, kuid suur pettumus Eesti rahvale! Noor ja väge täis Allar Jõks hindas oma võimeid üle ning leiti pärast poolt liitrit brändit raadiomaja WC-potti kallistamas. Tubli Marina Kaljurand alustas kandidaadispurti meelekindlalt, kuid lõpusirgel läks asi käest ning debattide vaheajal rüübatud Koskenkorva viis särava debütandi 3,2-promillise joobega varumeeste pingile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles