Lümanda kool sai hiigelpäranduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lümanda põhikool
Lümanda põhikool Foto: Jaan Väljaots / Õhtuleht

Täpselt 114 000 USA dollarit pärandas Lümanda põhikoolile 1928. aasta vilistlane Eduard Treirat, kes oli teispool Atlandit tunnustatud kosmonautika- ja lennundusinsener.

Nüüd ligi 84 000 euroni küündiva summa kohta ütles Lümanda põhikooli direktor Tiina Talvi, et erilist rõõmu valmistab maailmas hiilgavat karjääri teinud saarlase mõte toetada just oma väikest kodukooli Lümandas, kust kõik kunagi alguse sai, kirjutas Saarte Hääl.

93-aastasena Floridas manalateele läinud Treirat oli Talvi sõnul mees, kes muuhulgas meisterdas oma kooliajal Saaremaa esimese elektrilise koolikella.

Direktriss Talvi sõnul ei olnud pärandusel sihtotstarvet ja seega tegi raha kasutamise osas otsuse kooli juhtkond.

«Kuna pärandus oli mõeldud kooli arenguks, siis tulevikus jääb enamik raha arendusprojektide omaosaluseks, kuid käesoleval aastal saime sellest maksta ka ühe õpetaja palga, et anda jätkuvalt kvaliteetset haridust ja mitte koormata valla väikest eelarvet,» rääkis Talvi, lisades, et osa raha läheb Eduard Treirati nimelise stipendiumi loomiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles