Tusk ja Putin õnnitlesid Kaljulaidi (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10 aastat presidendiametit pidanud Toomas Hendrik Ilves andis täna ameti üle Kersti Kaljulaidile.
10 aastat presidendiametit pidanud Toomas Hendrik Ilves andis täna ameti üle Kersti Kaljulaidile. Foto: Erik Prozes / Mihkel Maripuu / Liis Treimann / Tairo Lutter

Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk ja Venemaa riigipea Vladimir Putin õnnitlesid täna presidendi ametivande andnud Kersti Kaljulaidi.

Venemaa president Vladimir Putin / Scanpix
Venemaa president Vladimir Putin / Scanpix Foto: Sputnik/Scanpix

Venemaa saatkonna teatel õnnitles Venemaa riigipea Vladimir Putin Kersti Kaljulaidi ametissenimetamise puhul ning avaldas lootust, et Kaljulaidi tegevus Eesti presidendi ametis aitab kaasa kahe riigi suhete arengule heanaaberlikkuse ning vastastikkuse austuse vaimus.

Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk / Scanpix
Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk / Scanpix Foto: SCANPIX

Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk kirjutas õnnitluskirjas, et Eesti on üks kõige uuenduslikum, konkurentsivõimelisem ja vastutustundlikum Euroopa Liidu liige.

«Järgmisel aastal võtab teie riik kuus kuud planeeritust varem üle Euroopa Liidu Nõukogu roteeruva eesistumise. See otsus sümboliseerib me-suudame-suhtumist, mille poolest on eestlased kogu ühenduses tuntud,» seisis Tuski õnnitluskirjas.

«Olen teadlik, et Euroopa Kontrollikojas töötanuna tunnete Euroopa Liitu hästi. See on suur eelis ajal, kui te juhite oma riiki ja rahvast läbi meid ees ootavate keerukate aegade, mil me liigume 27-liikmelise liidu poole. Ma ootan teiega koostööd,» lisas Tusk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles