Peidus pinna all

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emily Blunt.
Emily Blunt. Foto: outnow.ch

Film «Tüdruk rongis» põhineb Briti kirjaniku Paula Hawkinsi menuraamatul – uut tüüpi psühholoogilisel krimiromaanil, kus tegevus ei kulge loogilisi radu pidi. Samasse žanrisse kuulub 2012. aastal ilmunud Gillian Flynni «Gone Girl», mida võib pidada teerajajaks.

«Tüdruk rongis»

«The Girl on the Train»

1 h 52 min

Režissöör Tate Taylor

Osades Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Justin Theroux, Haley Bennet ja Luke Evans

Need, kes on raamatut lugenud, on ehk ette kujutanud, millised võivad tegelased olla, kuid kindlasti ei kujutanud nad neid ette sellistena. Režissöör Tate Taylor ja stsenarist Erin Cressida Wilson ajavad justkui Hawkinsi raamatus näpuga järge, samas on mõnda «pisiasja» muudetud: London on asendunud New Yorgiga, inglased ameeriklastega, teistmoodi aspekte on ka tegelaste välimuses ja tegevuses. Need paiskavad raamatu fännid teelt välja. Raamatu inglasliku flegmaatilisuse ja sügavuse on filmis välja vahetanud ameerikalik närvilisus ja värvilisus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles