Keskkonnaameti juht: Tallinnal on heaks jäätmekäitluseks eeldusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmekäitlusjaam.
Jäätmekäitlusjaam. Foto: Andres Teiss

Keskkonnaameti peadirektori Andres Onemari sõnul on Tallinnal eeldused heaks jäätmekäitlemiseks olemas.

«Arvestades seda, et Tallinn on suurlinn ja Tallinna jäätmevoog on väga suur, siis Tallinna ümber on piisavalt huvilisi, kes neid jäätmeid kas põletamiseks või mingil muul eesmärgil kasutada tahaks,» ütles keskkonnaameti peadirektor Andres Onemar intervjuus BNSile.

Tema sõnul on Tallinna linnas hea jäätmekäitluse korraldamiseks eeldused olemas ning väga palju sõltub omavalitsuse juhtidest, kuidas nad suudavad neid ära kasutada.

«Ma arvan, et Tallinnas on pilt ikkagi paranenud ja neid kohti, kuhu oma sorteeritud jäätmeid viia, on juurde tekkinud, aga kindlasti ootan, et neid tekiks kiiremini ja oleks rohkem, et nad oleks paremini märgistatud ja üles leitavad,» kommenteeris Onemar Tallinna jäätmekäitlust, kus inimesed peavad liigiti kogutud jäätmeid sageli väga kaugele viima.

«Kui vaadata üldiseid trende, siis tegelikult on jäätmete liigiti kogumine läinud enam-vähem sellises graafikus, nagu plaanitud või isegi paremini, kui julgesime loota,» iseloomustas Onemar jäätmekäitluse olukorda tervikuna. «Aga muidugi on siin probleem see, et omavalitsustest partnerite leidmise protsess on võrdlemisi keerukas ja on väga palju konflikte ja vaidlusi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles