Kallas sooviks kohta erakonna juhatuses (1)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Sander Ilvest

Suurest avalikust tülist hoidumisest ja sujuvast edasikulgemisest huvitatud Reformierakonna juhatus lubas eilsel kohtumisel oma auesimehe ja erakonna looja Siim Kallase üsna leebelt tulema. Temalt küll uuriti uue erakonna loomise plaanide kohta, kuid pigem võeti vastu rahupakkumine.

Reformierakonna uutel uljastel tulijatel oleks ilmselt lihtsam edasi minna Kallaseta, kuid ta kinnitas, et sooviks erakonna poliitika loomisele ja kujundamisele lähemal olla, mistõttu kandideerib ta uuel aastal eesseisval üldkogul tõenäoliselt erakonna juhatusse. Erakonna juhi kohta ta ei himusta.

Soovisite juhatuse tasemel arutada presidendivalimistejärgset olukorda, erinevate osaliste väljaütlemisi, oma positsiooni erakonnas. Millise sõnumiga kohtumisele läksite?

Minu soov oli rahu sõlmida ja pingeid maha võtta. Ka minu väga selged, kindlad toetajad leidsid, et ei ole mõtet edasi tülitseda. Soov oli võtta vähemalt seekord pinge maha ja vaadata, mis edasi saab. Mida iganes tulevik ka toob, praegu on kõige mõistlikum presidendivalimiste teema ära lõpetada ja edasi minna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles