Usaldamatuse kiuste täistuuridel edasi (1)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ning rahandusminister Sven Sester on inimesed, kelle sõna valitsuses maksab.
Peaminister Taavi Rõivas, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ning rahandusminister Sven Sester on inimesed, kelle sõna valitsuses maksab. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi kolm võimuerakonda – Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Isamaa ja Res Publica Liit – loobivad üksteise poole etteheiteid hoogsamalt kui kunagi varem ning kõhklusliidule on ennustatud lagunemist juba nende ametisse asumise päevast, jäävad kõik äraootavale seisukohale.

Kui poliitikas võib nädal olla väga pikk aeg, siis aasta võib samas kujuneda väga lühikeseks. Tuleva aasta oktoobris toimuvate kohalike valimiste ettevalmistus käib, erakondades arutatakse juba ääri-veeri ka nimekirju – see kõik tekitab pingeid ja äratab soovi oma nägu näidata.

Valitsusliidu edasine saatus sõltub praegu eelkõige aga Keskerakonnast ja sellest, mida homne toob kongressipäev Paides. Kihk stagnatsioonist välja tulla ja võimusuhteid värskendada on kõigis erakondades ning siin saab appi tulla ainult Keskerakond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles