Filmitäht suletud halba põnevikku

Ralf Sauter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist.
Kaader filmist. Foto: outnow.ch

«Suletud» («Shut In»)

Õuduspõnevik

Režissöör Farren Blackburn

Osades Naomi Watts, Oliver Platt, Charlie Heaton, Jacob Tremblay, David Cubitt 

Kinodes alates 11. novembrist

Kui elaksime täiuslikus maailmas, näeksime auhindadega üle külvatud talendikaid näitlejaid üles astumas ainult suurepärastes linateostes, mida pole patt soovitada. Hädine psühholoogiline põnevik «Suletud», mida sisututvustus optimistlikult «närvesöövaks» kutsub, tuletab meelde, et tähelepanuväärsemaidki tähti võib tabada täielik ebaõnn, sest peale peaosalise, kahe Oscari nominendi Naomi Wattsi ei leia sellest midagi meelepärast. Iga hetkega naeruväärsemaks muutuvat sündmustikku jälgides võib jõuda küsimuseni, mis hetkel kanalit vahetaksid, kui peaksid filmi nägema televisiooni vahendusel ja mitte kinosaalis. Tõsiasi, et rohkem paadunud televaataja huvides funktsioneeriv «Suletud» üldse kinodesse jõudis, on omaette üllatav – lapseeas kõrvalosatäitja Jacob Tremblay noor välimus reedab, et film valmis enam kui aasta eest.

«Suletud» peategelaseks on rahutu lastepsühholoog Mary Portman (Watts), kes elab lumises Maine’is koos autoõnnetuses halvatuks jäänud teismelise kasupojaga (Charlie Heaton). Viimase eest hoolitsemise kõrvalt võtab naine vastu ümbruskonnas elavaid probleemseid lapsi, kelle seas on õbluke kuulmispuudega poiss Tom (Tremblay). Viimase salapärase kadumise järel hakkavad Mary avaras kodus juhtuma seletamatud sündmused. Paaniline üksikema kahtlustab, et teda kimbutab Tomi kummitus, ent kuna Maryt vaevavad morbiidsed unenäod, kus ta enda invaliidist poega vigastab, pole välistatud, et hiljuti leseks jäänud ning täielikus isolatsioonis elavat naist ähvardab hoopis hullumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles