Šokolaadisõber nr 2

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaadisõber nr 2
Šokolaadisõber nr 2 Foto: Jaan Heinmaa

Tordipõhi:
5 dl jahu
2 tl kakaopulber
pool tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
120 g toasooja võid
2,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 suuremat muna
2,5 dl petti

Täidiseks:
2 apelsini riivitud kooreosa + 2 apelsini mahl
3 sl suhkrut
400 g nõrutatud kirsikompotti
100 g kuivatatud kirsse
1–2 sl konjakit, brändit või kirsinapsu
400 g vahukoort või vahustatud vaniljevahtu või vahukoort pooleks vanillikohupiimakreemiga

Kate:
250 ml vahukoort
200 g tumedat šokolaadi
100 g võid
2 sl heledat siirupit
2 sl sinu lemmiklikööri või muud napsu
 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Määri 22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga. Kata vormi põhi küpsetuspaberiga ja määri see samuti võiga. Vahusta või suhkru ja vaniljega. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Aeglaselt vispeldades vala hulka ka pett. Sõelu kaussi ülejäänud kuivained. Lisa jahusegu kolmes jaos klopitud segule. Pärast igat jahuportsu sega tainas ettevaatlikult läbi. Kalla see vormi ja raputa seda nii, et suurem osa õhumullidest kaovad. Küpseta u 40 minutit, kuni tordipõhi puutikuga testides valmis tundub. Lase põhjal vormis 10 minutit jahtuda, siis eemalda kook vormist ja tõsta paberist põhjata restile jahtuma.

Kuumuta apelsinimahla, riivitud koort ja suhkrut kastrulis, kuni suhkur on sulanud. Lisa kompoti- ja kuivatatud kirsid ning keeda u 5 minutit. Eemalda kastrul tulelt ning lisa naps. Lase segul jahtuda ning kurna siis kõik läbi sõela. Ülejäänud siirupit kasuta tordi immutamiseks. Katte valmistamiseks kuumuta kõik ained veevanni asetatud kastrulis. Kui šokolaad peaaegu sulanud, eemalda kastrul tulelt ja sega kogu kraam läbi. Määri tordi alumisele kihi alumisele poolele kihike šokolaadikatet. Tõsta peale vahustatud koor või muu valitud täidis. Puista katteks kirsid ning kata tort pealmise kihiga. Kaunista šokolaadikreemiga ja mõne siirupikirsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles