Intelligentne koomiksifilm

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch.
Benedict Cumberbatch. Foto: outnow.ch

Kuuldus, et seoses ühe pressile mõeldud filmilinastuse ärajäämisega oleme otsustanud kirjutada juba nädalaid ekraanidel olnud «Doktor Strange’ist», peaosas Benedict Cumberbatch, levis Arteri toas kulutulena. «Vaata siis, kas Cumberbatch alasti ka on,» pani mõni naiskolleeg arvustajale südamele.

Tuleb ausalt tunnistada, et olen koomiksitesse – kui lapsepõlv ja varateismeliseiga välja arvata – alati ükskõikselt, kui mitte neid vältivalt suhtunud. Aga siiski, lapsepõlves sai ju Nõukogude Eestis ilmunud Disney koomiksiraamat õega kahasse lausa kapsaks lehitsetud, ja mis seal ikka salata, varateismelisena ise koomikseid joonistatud, ehkki kunstianne on mul alati kõvasti soovida jätnud.

Vene telekanalite vaatajana jäi aga ühe hommikusaate uudisfilmide tutvustusest «Doktor Strange» silma küll. Ja kui asja lähemalt uurima hakkasin, selgus, et selle on lavastanud ühe mu lemmikõudusfilmi «Pahaendeline» («Sinister») režissöör ja stsenaariumi autor Scott Derrickson. Olin pärast totaalselt ebaõnnestunud «Astraal 2» otsustanud selle mehe loomesse edaspidi ettevaatlikumalt suhtuda, eriti veel, kui «Pahaendeline 2», mille üks stsenariste ta oli, esimese osa tasemele ei küündinud. Et aga esimene «Pahaendeline», peaosas Ethan Hawke, sai valmis kolme miljoni dollariga ja teenis investeeritu kes teab kui mitmekümnekordselt tagasi, siis «Doktor Strange’i» tegemiseks kulunud üüratud 165 miljonit dollarit on nüüdseks samuti kuhjaga tagasi saadud. Esimese linastusnädala järel võis dollareid kokku lugeda veidi alla 500 miljoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles