Ekspeaministri sissepoole elu Peterburis: päris vahva on (1)

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Siimann eile pärastlõunal Peterburis - ekspeaminister ütleb, et see on linn, mida pole vaja karta. Peterburg, see on põnev arhitektuur, muuseumid, paleed, näitused, teatrid.
Mart Siimann eile pärastlõunal Peterburis - ekspeaminister ütleb, et see on linn, mida pole vaja karta. Peterburg, see on põnev arhitektuur, muuseumid, paleed, näitused, teatrid. Foto: Jelena Gustjakova

Kui ekspeaminister ja pikaajaline olümpiakomitee president Mart Siimann elab juba kaks ja pool aastat Peterburis, siis tahab ajakirjanik teada, kuidas ta sinna sattus ja milline näib Vene elu ja poliitika seestpoolt.

Mart Siimann juhtis ETVd päevil, mil putšistide väed valmistusid 1991. aasta augustis telemaja ründama, ta oli peaminister aastatel 1997–1999 ning üle kümne aasta olümpiakomitee president. See oli kirkaimate medalite olümpiakomitee. Siimann on Eesti konkurentsitult kõige tagasihoidlikum ekspeaminister, kes pigem väldib meediat. Kui avaldasin augustis soovi teda intervjueerida, soovitas Siimann tulla teema juurde tagasi hilissügisel. Võib-olla lootis ta, et mul läheb ebamäärane lubadus meelest, aga ei läinud.

-Marko Reikop intervjueeris teid ETVs tänavu augustis seoses iseseisvuse taastamise 25. aastapäevaga ja selle vestluse lõppu jäi lause, mis hakkas kripeldama: Eesti Vabariigi endine peaminister elab juba mõnda aega Peterburis. Kuidas nii läks?

Olen diplomaadi abikaasa ja alates 2012. aastast pensionil. Abikaasa töötab Eesti peakonsulaadis Peterburis konsulina. Seetõttu elamegi nüüd ülejärgmise aasta suveni Peterburis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles