Kontroll leidis Tallinna Sadamas kümme põhjendamatut lepingut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil on üks neist, kelle tegevust uurib riigiprokuratuur.
Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil on üks neist, kelle tegevust uurib riigiprokuratuur. Foto: Toomas Huik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) tellitud erikontroll tuvastas Tallinna Sadama eelmise juhtkonna sõlmitud lepingute hulgast kümme majanduslikult põhjendamata lepingut; ministeerium edastas materjalid kaitsepolitseisse ja prokuratuuri.

«Soovisime saada erapooletu põhjendatud hinnangu eelmise juhatuse sõlmitud lepingute ja otsuste kohta ning Tallinna Sadama varasemate perioodide juhtimise kohta. Audiitorbüroo KPMG audit hindas 29 kriminaaluurimisega seotud lepingut. Erikontrollis olid sees kõik Tallinna Sadama olulisemad ja suurema mõjuga otsused, sealhulgas ka praamihankega seonduv. Auditi tulemused edastame prokuratuuri ning kaitsepolitseiametisse, et erikontrolli tulemusi saaks kasutada käimasolevas uurimises,» ütles majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

«Kokku vaatas audiitorbüroo ministeeriumi tellimusel tehtud erikontrolli käigus üle 29 lepingut, millest pidas majanduslikult mittepõhjendatuks või pigem mittepõhjendatuks kümmet. Valdav osa auditi käigus vaadeldud ja eelmise juhtkonna sõlmitud lepingutest oli tehtud konkurssi korraldamata, mistõttu jäi selgusetuks, kuidas konkreetne lepingupartner valiti. See omakorda viis riskini, et leping võis olla majanduslikult põhjendamata ja ettevõttele kahjulik,» rääkis Tallinna Sadama nõukogu esimees Aare Tark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles