Prantsusmaa toob Eestisse tankid ja lahingumasinad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tank Leclerc
Tank Leclerc Foto: Wikipedia.org

Prantsusmaa kaitseminister Yves Le Drian kinnitas laupäeval Kanadas toimunud kohtumisel Eesti kaitseministrile Hannes Hansole, et kahe riigi vahel valitseb usalduslik liitlasuhe ning et Prantsusmaa toob järgmisel aastal Eestisse viis Leclerci tanki, kolmteist jalaväe lahingumasinat ja 300 sõdurit.

«Eesti ja Prantsusmaa sõdureid seob relvavendlus Aafrika operatsioonidelt,» ütles sotsiaaldemokraadist kaitseminister Hanso. «Me tajume selgelt, et Euroopa kaitsesse on vaja praegu panustada, suurendades NATO sõjalist kohalolekut Läänemere piirkonnas ja eriti NATO piiririikides.» 

Kaitseminister Hanso sõnul on Eesti ja Prantsusmaa vahel väga oluline küberkoostöö, sest mõlemal riigil on selles valdkonnas märkimisväärne võimekus ning meie väljakutsed kübervaldkonnas on sarnased. Kaitseministrid Hanso ja Le Drian sõlmisid maikuus Eesti ja Prantsusmaa vahel eksklusiivse küberkoostöö lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles