Majja põrutanud BMW kindlustusandja saatis eksperdi kahjusid hindama (3)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enam kui 50 meetri pikkuse õhulennu teinud auto maandus majas.
Enam kui 50 meetri pikkuse õhulennu teinud auto maandus majas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile hilisõhtul Viljandis juhtunud liiklusõnnetus tähendab majja põrutanud auto kindlustusandjale tõenäoliselt suurt väljaminekut.

Eile õhtul kihutas Viljandis üks BMW sellise hooga mööda Riia maanteed kesklinna poole, et sööstis järsust kurvist otse edasi, paiskus kõnniteekivilt õhku, lendas üle parkiva auto ja paarkümmend meetrit kaugemal oleva aia ning peatus Köstri tänaval asuvas majas.

Auto roolis olnud 22-aastane naisterahvas põgenes pealtnägijate kinnitusel esialgu sündmuskohalt, kuid sattus lõpuks haiglasse, kust ta kodusele ravile saadeti. Alkoholijoovet noorel naisel ei tuvastatud, küll aga näitas kiirtest narkojoobe tunnuseid. 

Võib minna kalliks maksma

Ehkki õnnetus lõppes nii selle põhjustajale kui majas viibinud inimestele õnnelikult, ei läinud paraku nii hästi majal, mis sai suuri kahjustusi. Kahjud jäävad BMW kindlustusandja kanda.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi juhatuse esimees Mart Jesse selgitas, et kindlustusandja vaatenurgast ei ole erilist vahet, kas on sõidetud otsa teisele autole, majale või postile. Kõik see on liikluskindlustuse kulude ja kirjadega kaetud.

Kõigest sündmuskohal tehtud pilte vaadates ei osanud Jesse hinnata, kui suureks võib kogukahju kujuneda. «Kõik sõltub sellest, mis täpselt kannatada on saanud. Kui kannatada on saanud ka maja kandekonstruktsioonid, võib asi minna väga kalliks. Kui ta on aga lihtsalt nii-öelda augu seina sõitnud, siis ehitatakse uus sein ja elu selles majas läheb jälle edasi,» ütles ta ning lisas, et samamoodi korvab kindlustus kahjud ka teisel pool seina ehk majas sees.

Õnnetuse põhjustaja pole kindlustusse pöördunud

Õnnetuses osalenud BMW on kindlustatud Compensa liikluskindlustuse Eesti filiaalis. Liikluskindlustuse fondi andmeil on sama auto tänavu osalenud neljas avariis, millest vähemalt kaks on BMW juht ise põhjustanud. 

Compensa kahjukäsitlusosakonna juht Indrek Petter ütles Postimehele, et liiklusõnnetuse põhjustanud naine ei ole veel kindlustusega ühendust võtnud ning nende senine info pärineb suuresti ajakirjandusest. Küll aga on kindlustus asjaga juba tasapisi tegelema hakanud.

«Me võtsime mõni aeg tagasi ühendust ühe oma koostööpartneriga, kes meil Viljandis ehitusalal on. Palusime neil täna õnnetuspaigale kohale minna ja esmased toimingud teha, et kahju ulatust hinnata,» sõnas Petter.

Sealt edasi oodatakse kannatanu esitatud nõuet. «Eks siis lähme kahju hindamisega edasi,» märkis ta ning lisas, et niivõrd ulatuslike kahjudega liiklusõnnetused on Eestis harvad. 

Kiirtest näitas juhi veres kanepit

Kommenteerib Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk: esmaspäeva õhtul kell 23.10 sai häirekeskus teate, et Viljandi linnas Köstri tänaval juhtus liiklusõnnetus. Esialgsetel andmetel kaotas Männimäe poolt BMW-ga sõitnud 22-aastane naine suurel kiirusel auto üle juhitavuse.

Teelt välja Vaksali tänava hoovi sõites paiskus masin umbes 35-meetrise õhulennu järel üle ühe pargitud sõiduki katuse ning kahjustas seda. Edasi maandus auto esiotsaga Köstri tänava maja elutoas, kus selle teekonna seiskas majas olnud kiviahi. Maja sai õnnetuses suuri kahjustusi. Korteris viibinud 67-aastane mees viga ei saanud.

Sündmuskohalt mööda sõitnud sõiduki juht toimetas BMWd juhtinud naise tervisekontrolliks haiglasse. Esialgsetel andmetel viibis juht sõidukis üksi. Naisel alkoholijoovet ei tuvastatud, küll osutus positiivseks narkokiirtest, mis reageeris esiti kanepile.

Naine toimetati joobe tuvastamiseks meditsiiniasutusse. BMW teisaldati ekspertiisiks politseimaja juurde ning täna jätkab politsei menetlustoimingutega, muuhulgas oodatakse narkoekspertiisi lõplikku vastust. Viimane määrab, kas õnnetuse põhjustaja suhtes viiakse läbi väärteo või kriminaalmenetlus.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles