Saartsi sõnul ei pruugi Repinski skandaal valitsuse mainet rikkuda (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski.
Martin Repinski. Foto: Mihkel Maripuu

​Politoloog Tõnis Saartsi hinnangul ei pruugi vastsele keskerakondlasest maaeluministrile Martin Repinskile meedias esitatud süüdistused valitsuse ega Keskerakonna mainet rikkuda.

«Arvata, et Repinskiga seoses ilmsiks tulnud asjad on midagi sellist, mis Kerskerakonna ja uue valitsuse mainet kõvasti rikuvad ning sellele saatuslikuks võivad kujuneda, on ilmselge liialdus,» ütles Saarts kolmapäeval BNSile.

Küsimusele, kas peaminister Jüri Ratasel oleks mõistlik skandaali sattunud Repinski välja vahetada, vastas Saarts, et oleneb, kui tõsised süüdistused on ja kui pikalt skandaal või meediakära kestab. «Ma ei dramatiseeriks seda üle, ka varasematel ministritel on olnud äriga seotud küsimusi ja ükski erakond pole seepärast pidanud lahkuma, et mõnel ministril on probleeme.»

Saartsi sõnul pole Repinski asi seotud ministri tegemistega otseselt. «See pole selline klassikaline korruptsiooniskandaal, mingi suur poliitiline ebaõnnestumine, otsus või poliitika. Siin on tegemist inimese taustaga ja nüüd uuriv ajakirjandus probleeme välja selgitanud,» sõnas ta.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles