Keskerakonna juhatus ei näe Repinski tagasikutsumiseks põhjust (30)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna täna kogunenud juhatus ei näinud maaeluminister Martin Repinski tagasikutsumiseks põhjust.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles koosoleku järel ajakirjanikele, et Repinski jätkab maaeluministrina, sest erakonna juhatuse hinnangul on tal selleks piisavalt häid kogemusi. Tema sõnul on süüdistused olnud tõsised, kuid Repinski on neile vastanud. «Kui need süüdistused või kahtlustused jäävad sellele pinnale, mis need on täna, siis tal on olemas erakonna toetus asuda tööle ja teha oma tööd maaeluministrina,» kinnitas Ratas.

Samas märkis ta, et lisaks oma ettevõtete juhtimisest taandumisele peab Repinski likvideerima ka kõik võlgnevused ja mõistma, et rohkem taolisi eksimusi olla ei saa. «Ma loodan, et ta ikka suudab oma kitsed üle lugeda ja ta teab väga hästi, mis nii tema farmis kui poes toimub. Kahtlustused ei ole kindlasti olnud head, ei ole olnud head ka startinud valitsusele, aga ei ole olnud piisavalt suure eksimusega, et erakonna juhatus või ka peaminister ütleks, et nüüd on aeg sul tagasi astuda. Ma annan talle aega atra seada ja oma valdkonnas edasi minna,» ütles Ratas.

Keskerakonna aseesimees Mailis Reps ütles juba enne koosoleku lõppu erakonna büroost väljudes ajakirjanikele, et Repinski kitsefarmi kohta seni ajakirjanduses ilmunud info ei ole juhatuse hinnangul tema tagasikutsumiseks piisav. «Repinski peab näitama ära, kuidas on tema maksude seis tegelikult ja kuni ei ole tulnud lisainformatsiooni, ei pidanud keegi hetkel vajalikuks, et ta kuhugi astuks. Loomulikult soovisid kõik saada infot,» rääkis Reps.

Tema sõnul on Repinski selgitanud, et ajakirjanduses ilmunud info Konju kitsefarmi kohta ei vasta tõele ja seni ei ole ilmunud uut infot, mille põhjal peaks Keskerakonna juhatus oma seisukohta muutma.

Repinski ise täna Keskerakonna juhatuse ees selgitusi andmas ei olnud, küll aga on ta kohtunud Keskerakonna esimehe Jüri Ratasega ja selgitanud talle kitsefarmiga seonduvat.

Skandaal keskerakondlasest maaeluministri Martin Repinski ümber puhkes eelmisel nädalal, kui Eesti Ekspress kirjutas, et Repinskile kuuluva mahetalu kitsejuust tuleb tegelikult Hollandist, lisaks eiratakse seal hügieeninõudeid, makstakse ümbrikupalka, on jäetud töötajatele tasud maksmata ning ollakse võlgu äripartneritele. Repinski on kõik süüdistused tagasi lükanud ja kinnitanud, et ta ei ole kedagi petnud ning kogu tema tegevus vastab seadustele.

Ernitsale anti viimane võimalus, Stalnuhhinile loeti sõnad peale

Keskerakonna juhatus arutas täna lisaks Repinski personaalküsimusele ka erakonda kuuluva riigikogu liikme Peeter Ernitsa käitumist. Ernits oli eelmisel esmaspäeval ainus riigikogu istungil viibinud koalitsioonisaadik, kes jättis Jüri Ratasele valitsuse moodustamiseks volituste andmise poolt hääletamata.

Ratas nentis täna, et paljudes keskerakondlastes on tekkinud küsimus, kuidas on võimalik, et erakonna riigikogu fraktsiooni liige ei toeta peaministrikandidaati riigikogu hääletusel. «Erakonna juhatuse otsus on, et see on väga ränk rikkumine ja see on viimane võimalus Peeter Ernitsale jääda edasi fraktsiooni ja erakonda,» ütles ta.

Ernits selgitas päev pärast hääletust Facebookis, et ei jätnud meelega hääletamata, ning palus eksituse pärast vabandust. «Spekuleerida võib igat moodi, elu on paraku palju lihtsam: vajutasin rohelist nuppu, kuid see jäi fikseerimata. Vabandan nii Jüri kui teiste ees,» kirjutas ta.

Rääkides rahvusringhäälinguga suhtlemisest keeldunud rahanduskomisjoni esimehest Mihhail Stalnuhhinist, ütles Ratas täna ajakirjanikele, et rääkis temaga reedel pärast Vikerraadio saadet «Stuudios on peaminister». «Ütlesin, et tema peab suhtlema ajakirjandusega ja andma edasi infot Eestimaa avalikkusele, mis toimub rahaasjades rahanduskomisjonis,» lausus ta.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles