Valitsejatele pole miski inimlik võõras, ka mitte haigused

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba riigipea Fidel Castro külastas Prantsusmaa president François Mitterrandi 1995. aastal. Selleks ajaks ei olnud Mitterrandi 14 aastat vaevanud vähk enam saladus.
Kuuba riigipea Fidel Castro külastas Prantsusmaa president François Mitterrandi 1995. aastal. Selleks ajaks ei olnud Mitterrandi 14 aastat vaevanud vähk enam saladus. Foto: Michel Gangne/AFP/Scanpix

Kui mõne poliitiku käitumine tundub kummaline, ei pruugi selle taga alati olla katse meeldida valijatele. Mõnikord on võimu juurde pääsenu lihtsalt peast soe.

Novembri alguses vuhises läbi maailma uudisruumi teade: Vladimir Putin võib tuleval aastal haiguse tõttu võimust loobuda. Mõistagi polnud tegu Kremli ametliku teatega, lisaks puudus info taandumise kuupäeva kohta. Säärase kuulujutu levimise tagant – ja seda juba mitmendat korda – tuleb haigusloo asemel otsida pigem katset testida kodu- ja välismaiseid reaktsioone muutustele Kremlis.

Venemaa president Vladimir Putin – haige või terve? Kuulujutte on erinevaid.
Venemaa president Vladimir Putin – haige või terve? Kuulujutte on erinevaid. Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles