Reservväelased ja kaitseliitlased veetsid nädalavahetuse õppustel

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: mihkel

President Kersti Kaljulaid ja kaitseminister Margus Tsahkna käisid laupäeval Männikul kaitseväe harjutusalal, kus kohtusid välkõppusele Okas kogunenud reservväelastega. Riigipea rääkis õppusele tulnutele, et meie kaitsevõime tugineb reservväelastele, kes peavad olema suutelised ühise üksusena tegutsema.

«See, et vaid ööpäevase etteteatamisega õnnestus mehitada 88 protsenti reservüksustest, on tähelepanuväärne,» ütles Kaljulaid (suurel pildil piidleb ta reservväelase käes olevat laskemoonakasti). «Eraldi tänan ka tööandjaid ja ülikoole mõistva suhtumise eest, kui esmaspäeval (täna – toim) mõni tudeng või töötaja on nädalavahetuse õppusest veel korralikult välja puhkamata.»

Eelmisel nädalal kutsus kaitsevägi 24-tunnise etteteatamisega lisaõppekogunemisele Okas Kaitseliidu Võrumaa maleva formeeritava 43. maakaitsepataljoni 433. lahingukompanii ning 2014. aastal pärast Kevadtormi reservi arvatud 10. staabi- ja sidepataljoni staabikompanii. Kogunemisele kutsuti 303 reservväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles