Üheksa kuuga laekus linnakassasse 5,53 miljardit krooni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahatähed
Eesti rahatähed Foto: AFP / Scanpix

Üheksa kuuga laekus linnakassasse 5,53 miljardit krooni, mis moodustab 78 protsenti aastaks kavandatud rahavoo plaanist.


Linna üheksa kuu laekumised on olnud ootuspärased. Maksutulu laekus üheksa kuuga kokku 3,5 miljardit krooni ehk 76,7 protsenti aastaks kavandatust, sellest üksikisiku tulumaksu 3,15 miljardit krooni ehk 76,9 protsenti, maamaksu 234,3 miljonit krooni ehk 73,7 protsenti ning kohalikke makse kokku 116,5 miljonit krooni ehk 78,5 protsenti aastaks kavandatust. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on linnale maksutulu laekunud 631 miljonit krooni ehk 22 protsenti enam, teatas Raepress.

Linna asutuste majandustegevusest laekus üheksa kuuga 664 miljonit krooni, millest suurema osa ehk 239,4 miljonit krooni moodustab ühistranspordi piletitulu. Muid tulusid on laekunud kokku 40,2 miljonit krooni. Finantstulu on vabade vahendite paigutamisest ja intressiriski maandamise instrumentidest kokku laekunud 28,7 miljonit krooni, mis moodustab 79,8 protsenti planeeritust.

Toetusi on kokku laekunud 1,08 miljardit krooni, mis on 270 miljonit krooni enam kui eelmisel aastal samal perioodil.

Linna investeerimistegevusest on aasta esimese üheksa kuuga laekunud 246,5 miljonit krooni, moodustades 78,8 protsenti planeeritust. Sealhulgas on linna osalusega ettevõtete dividendidest laekunud 91,7 miljonit krooni ja põhivara müügist 82,3 miljonit krooni.

Tulenevalt linna heast rahaseisust ei ole arvelduskrediiti üheksa kuu jooksul kasutatud. Linna eelarves investeeringute katteks ettenähtud eelarvelaen kogusummas 500 miljonit krooni on kavas võtta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles