Noorsoopolitseinik: vanemad jätavad lapse autode voolu ja lahkuvad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivimurru 9
Kivimurru 9 Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis

Tallinna Kadrioru saksa gümnaasiumi Mäe maja 1.–5. klassi õpilaste vanemad said neljapäeval politseilt manitseva kirja, et nad lastele liikluses head eeskuju näitaksid. Põhjuseks eluohtlik komme tõugata laps sebra kõrvalt üle tiheda liiklusega tee ja ise tagasi jalutada.

Kirja autor on Ida-Harju politseijaoskonna noorsoopolitseinik Dei Stein, kes jälgis nädala jooksul hommikuti Kivimurru tänaval Mäe õppehoone ees laste ja vanemate käitumist. «Andsin seal pürotehnika teemal lastele tunde ja enne jälgisin maja ees liikluskäitumist. Olen koolimajaesisel tasapisi silma peal hoidnud juba sügisest saati ja veendusin nüüd, et mitte midagi ei ole muutunud,» rääkis ta.

Olles näinud, kuidas suur osa vanematest läheb tiheda liiklusega tänaval lapsega ülekäiguraja kõrvalt poolele sõiduteele, lükkab lapse üle tee ja keerab ise poole pealt tagasi, rääkis Stein sel teemal ka kooli õppejuhiga. Viimane ütles tema sõnul, et ka Kadrioru saksa gümnaasiumi Oru maja ees Gonsiori tänaval olevat täpselt samasugune probleem – teed ületatakse pidevalt valest kohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles