Vargad viisid Nõmmelt sadakond Eesti lippu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme linnaosavalitsus paigaldas vabariigi aastapäevaks tänavatele 1200 väikest rahvuslippu.
Nõmme linnaosavalitsus paigaldas vabariigi aastapäevaks tänavatele 1200 väikest rahvuslippu. Foto: Peeter Langovits

Nõmmel varastati umbes sada väikest laternapostide külge pandud rahvuslippu, millega ehiti vabariigi aastapäeva puhul linnaosa suuremaid tänavaid.


Tänavavalgustuspostidele paigaldati 1200 lippu, mis jäävad linnaosa kaunistama kuni emakeelepäevani 14. märtsil, teatas Nõmme pressiesindaja Jukko Nooni. Nüüd on umbkaudu sada lippu kadunud.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on suurem osa lippe varastatud Ehitajate tee äärest, kuid ka Pärnu maanteelt Rohula ringi lähedusest ning Vabaduse puiesteelt. «Lippude varastamise käigus on vigastatud ka kinnitusklambreid. Rahaline kahju ei ole väga suur, see jääb mõnesaja euro kanti, kuid imestama paneb selliste inimeste teguviis,» oli Vakra pahane.

Esmakordselt kaunistati Nõmme peatänavad lippudega 2009. aastal. «Selle algatuse mõte on olla elanikele eeskujuks ja tuletada meelde, et lipuheiskamine pole kohustus, vaid auasi,» selgitas Vakra.

Kuna lipud jäävad postidele märtsi keskpaigani, on Nõmme linnaosa valitsusel elanikele palve, et kahtlast tegevust märgates sellest politseile teada antaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles