Helenius: Saaremaal võiks elada pärast pensionile minekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius
Joakim Helenius Foto: Liis Treimann

Investeerimispankur Joakim Helenius märkis intervjuus ajalehele Meie Maa, et tema kavandatav suurprojekt Saaremaal võiks pakkuda nii Eesti kui välismaa inimestele fantastilise koha, kus elada pärast pensionile minekut.

Heleniuse kinnisvarafirma OÜ Biladre plaani rajada Muratsi poolsaarele 100 hoonega elamurajoon peavad kohalikud inimesed ja Kaarma vallavalitsus ulmeprojektiks, kirjutab Meie Maa.

«Mõnikord võivad uued ideed alguses näida uskumatuna,» ei üllata see Heleniust. «Sellise ettevõtte jaoks nagu Trigon Capital ei ole see projekt eriti suur. Me usume, et nõudlus sedasorti majutuse järele, mida see projekt pakub, on piisavalt suur, et ettevõetu lõpule viia. Muidugi võtab see aega ega juhtu üleöö,» rääkis ta lehele.

«Meie Trigon Capitalis usume, et Saaremaal on skandinaavlaste jaoks eriline külgetõmbejõud, nagu ka Eesti rahva jaoks,» sõnas ta. «Usun, et Muratsi projekt võib pakkuda paljudele Eesti ja välismaa inimestele fantastilise koha, kus elada pärast pensionile minekut, vähemalt soojemal ajal aastast,» märkis investeerimispankur.

Heleniuse hinnangul on Saaremaa panus Eesti majandusse praegu ja edaspidi suures osas piiratud saare turismipotentsiaaliga ning sellised projektid nagu OÜ Biladre kavandab, võivad mängida tähtsat rolli turismipotentsiaali laiendamisel.

Küsimusele, kuidas Eestit, sealhulgas Saaremaad paremini müüa, vastas Helenius: «Usun, et Eestil on vaja tõhusamalt koordineerida oma rahvusvahelist turundust. Saaremaal peaks kindlasti olema tähtis osa Eesti müügikampaanias.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles