Afganistani suunduv jalaväekompanii läbib kontrollõppuse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväe Pasi-tüüpi soomuk Afganistanis..
Eesti kaitseväe Pasi-tüüpi soomuk Afganistanis.. Foto: www.mil.ee.

Järgmisel nädalal korraldab Scoutspataljon Lätis Adaži polügoonil taktikalise õppuse Teraskilp 2008.

Õppuse peamiseks eesmärgiks on novembri alguses Afganistani suunduva motoriseeritud jalaväekompanii Estcoy-7 ettevalmistamine.

Õppuse jooksul hinnatakse Estcoy-7 väljaõppe taset ning selgitatakse teiste Scoutspataljoni allüksuste täiendavaid väljaõppevajadusi.

Teraskilp 2008 on kontrollõppus, mille käigus antakse hinnang ühe jalaväekompanii väljaõppele enne välisoperatsioonile minekut.

Õppusel treenitakse pealetungitegevuse erinevaid etappe ning Estcoy-7 koostööd miinipildujaallüksuste,  õhuväe lähitoetuselemendiga ja rahvusliku toetuselemendi NSE-6. Adaži polügoonil viiakse õppuste ajal läbi ka lahinglaskmised.

Õppusest võtab osa ligi 360 kaitseväelast Scoutspataljonist ja teistest maaväe üksustest, aga ka õhuväest. Oma panuse annavad kaitseliidu Lääne, Pärnu ja Tartu malevad.

Soomukitest ja sõjaväemasinatest koosnevad kolonnid alustavad Läti suunas liikumist 12. oktoobril kell 10 marsruudil Paldiski- Kanama harutee-Pärnu-Ikla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles