Poolfinaali jõudnud Federer üllatas iseennastki

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: Chaz Niell/Chaz Niell/Sipa USA

TENNIS. Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel selgusid eile nii meeste kui naiste üksikmängus esimesed poolfinalistid. Meestest jätkus šveitslase Roger Federeri (ATP 17.) hea hoog, kui 35-aastane vanameister sai veerandfinaalis 6:1, 7:5, 6:2 jagu Saksamaad esindavast Mischa Zverevist (ATP 50.), kes oli neljandas ringis konkurentsist lülitanud maailma esireketi Andy Murray.

Zverev tõi välja ühe detaili, milles Federer Murray´d edestab ja mis tema jaoks võitmise ja kaotamise osas otsustavaks sai. Nimelt olevat suur vahe selles, kuidas Federer löögi hetkel oma rannet kasutab. «Murray löökide suunda on kergem ennustada, Rogeri puhul pole sul õrna aimugi, kuhu see maandub,» sõnas Zverev ja loetles veel Federeri eeliseid: «tema palli tabamine tekitab tugevama pöörlemise ja tal on kaheksa erinevat servi, mida ta kasutab. Kõik need asjad segavad minu mängu tugevalt.»

Federer ise tunnistas, et ei oodanud pärast poole aasta pikkust vigastusepausi esimesel suure slämmi turniiril niisugust edu oodata. Pärast põlveoperatsiooni ja sellest taastumist on šveitslane pidanud vaid kaheksa kohtumist. «Eeldasin, et turniiri edenedes väsin ja energia väheneb. Järjestikustel päevadel tippmängijate vastu kuni viie setini kestvaid matše võita, see oli minu jaoks suurim küsimärk. Nüüd olen aga poolfinaalis, tunnen end hästi ja mängin hästi - see on minu jaoks väga suur üllatus,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles