Üle pika aja võitnud Kalev sai Veidemani käima

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall BC Kalev/Cramo - Permi Parma.
Korvpall BC Kalev/Cramo - Permi Parma. Foto: Tairo Lutter

KORVPALL. Eesti meister Kalev/Cramo oli Ühisliigas kuival ligi kolm kuud, aga eile suudeti tabeli viimase Permi Parma vastu oma paremus maksma panna ja võit tuli koju skooriga 85:79. Sealjuures pole esimest hooaega Ühisliigas mängiv Perm tüüpiline autsaider – kaotatud on küll kõik 14 mängu, aga isegi Euroliigas mängiv Kaasani Unics pääses nende käest alles lisaajal.

Kalevi võimas algus – kaheksa minuti järel juhti 30:7 – oli seega isegi pisut üllatav, aga umbes sama suur edu püsis viimase veerandaja alguseni. Viimased kuus minutit kuulusid aga külalistele 20:7 ja minut enne lõppu jõuti vaid viie punkti kaugusele. Kalevlased pääsesid siiski vaid ehmatusega.

«Kui oled 20 punktiga peal, siis on see alati ohtlik seis. Ma ei mäleta viimasest ajast, et me oleks 20 punktiga juhtinud ja rahulikult lõpuni purjetada saanud,» rääkis Kalevi resultatiivseimana 26 punkti visanud Rain Veideman Permi vihasest tagasitulekust.

Algviisikusse edutatud Veidemani julge ja efektiivne tegutsemine oligi eilse kohtumise suurim pluss, sest pärast ilusat koondisesuve on tema esitused jäänud Kalevi suurima punktitooja Demonte Harperi varju. Harper tegi «omad» ära ja jõudis lõpuks 21 punkti peale, aga seekord suutsid nad koos Veidemaniga teineteist täiendada, mitte segada.

«Kui Veideman mängiks kogu aeg nii nagu Permi vastu, ei oleks ta enam Kalevis, see on selge. Meile on vaja, et lisaks Harperile oleks üks lisarelv juures, sest kõikides mängudes ei suuda ta meeskonda vedada,» kiitis Kalevi peatreener Alar Varrak Eesti koondise kaptenit.

Varrak peab mõnda aega hakkama saama abitreeneri Martin Müürsepata, kes käis eile hüppeliigeselõikusel. «Näete, «Müüri» polnud ja kohe tuli võit! Tõsiselt rääkides on probleem muidugi päris terav, eriti treeningute läbiviimisel. Kolmas treener Indrek Reinbok pole meil kahjuks täiskohaga, aga ta lubas meid aidata nii palju kui võimalik. Juurde me kedagi ei võta,» ütles Varrak. Lisaks tegi taas põlvele häda Kalevi kapten Gregor Arbet, aga praegu pole teada, kui tõsine viskekahuri vigastus on.

Ühisliigas peab 3 võidu ja 11 kaotusega 12. ehk eelviimasel kohal olev Kalev/Cramo järgmise kohtumise 5. veebruaril, kui külla sõidetakse Astanale. Oktoobri lõpus kohtusid samad meeskonnad ning siis jäi 84:67 peale Kalev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles