EAS hüvitab 152 000 eurot, Alajõe vaikib

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi juhatuse esimees Sille Talvet-Unt.
EASi juhatuse esimees Sille Talvet-Unt. Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) sisejuurdlus tuvastas, et kaks endist juhatust langetasid OÜ Ermamaa tagasinõude suhtes õiguslikult vääraid või rutakaid otsuseid, ent rikkumised polevat olnud tahtlikud. 152 000 eurot tuleb EASil nüüd Euroopa Komisjonile ise tagasi maksta, sest väljavaateid see ekspresident Toomas Hendrik Ilveselt kätte saada pole.

«Tegime nüüd korrektse otsuse.» Nende sõnadega võttis EASi juhatuse esimees Sille Talvet-Unt kokku kolm kuud väldanud sisejuurdluse, mis jõudis üldjoontes samale järeldusele, nagu mullune rahandusministeeriumi samateemaline auditki.

See ütleb, et Maria Alajõe juhitud EASi juhatus eksis 2012. aasta märtsis, kui rehkendas, et toona Evelin Ilvesele kuulunud OÜ Ermamaa peab juhul, kui ta ei jätka presidendi talus 2017. aastal turismitalu pidamist, tagasi maksma üksnes 10 protsenti toetussummast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles