Tallinnas tulistas kurjategija peretüli lahendama tulnud politseinikke

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Põhja prefektuuri politseinikud sattusid peretüli lahendamisel tulevahetusse.

Täna kella 16.30 ajal sai Põhja prefektuuri Lõuna jaoskonna patrull väljakutse Tallinnasse Seebi tänavale peretüli lahendama. Politseinike sündmuskohale jõudmise ajaks oli arvatav korrarikkuja jõudnud lahkuda, kuid tähelepanelikud pealtnägijad osutasid suunas, kuhu meesterahvas oli läinud.

Kui politseinikud meesterahvale järgnesid, sihtis viimane relvaga politseinike suunas ning sooritas lasu, mis õnneks ei tabanud. Politseiametnik andis seadusliku korralduse relv maha panna, millele mees ei reageerinud, mistõttu kasutas politseinik teenistusrelva ning tabas meest vaagna piirkonda. Politseinikud andsid mehele koha peal esmaabi ning kutsusid kiirabi.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juhi politseimajor Kristian Jaani sõnul on tegemist järjekordse näitega politseitöö ohtlikkusest.

«Politseipatrullide töö tähendab väga erinevate probleemolukordade lahendamist väljakutsetel, mis võivad võtta äärmiselt ohtlikke pöördeid,» selgitas Jaani. «Ilmselgelt ei maksa ükskõik mis olukorras kasutada politseinike vastu tulirelva, see on äärmiselt ohtlik eeskätt vägivallatsejale endale, aga kahjuks ka kõigile lähiümbruses viibijatele.»

Vigastatud meesterahvas toimetati kiirabi poolt haiglasse. Tulistaja isik on politseile teada ning juhtunu täpsemate asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlused tulirelva ebaseadusliku käitlemist, võimuesindaja suhtes vägivalla kasutamist ja politsei poolt tulirelva kasutamise seaduspärasust puudutavate karistusseadustiku paragrahvide alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles