«Tallinn aitab!» plakatid kaovad tänavatelt nädala lõpuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn aitab - sotsiaalne töökoht
Tallinn aitab - sotsiaalne töökoht Foto: Peeter Langovits

Tallinna abipaketi «Tallinn aitab!» reklaamid kaovad linnapildist nädala lõpuks.

Tallinna volikogu kinnitas läinud aasta detsembris teise abipaketi, mille kohaselt kasutatakse kahel järgneval aastal ligi 400 miljonit krooni ehk üle 25,5 miljoni euro nii ettevõtluse kui raskustesse sattunute toetamiseks ja sellega seoses tekkisid Tallinna tänavapilti ka suured abipaketti tutvustavad plakatid, mis eemaldatakse pühapäevaks, ütles Tallinna linnavalitsuse pressiesindaja BNSile.

Toetuspaketis on linna pressiteenistuse teatel kombineeritud nii lühi- kui ka pikaajalisi meetmeid. Majanduskriisi tagajärjel raskustesse sattunud elanike olukorra leevendamiseks on kavas lähiajal pakkuda näiteks täiendavat sotsiaalabi, palgatoetusi, sotsiaalseid töökohti eeskätt heakorra valdkonnas, tasuta sõidu õigust ühistranspordis toimetulekuraskustes perede lastele ja muud sarnast.

Abipakett  näeb uue meetmena ette ka hambaravitoetust toimetulekutoetust saavatele töötutele. Tasuta hambaravi hakkavad saama isikud, kelle perekonna netosissetulek avalduse esitamisele eelneval kolmel järjestikusel kuul on esimese pereliikme kohta väiksem kehtivast kuupalga alammäära netotasust ja iga järgmise pereliikme kohta väiksem kui 80 protsenti kehtiva kuupalga alammäära netotasust.

Pikemale ajale kavandatud meetmetena pakutakse teiste seas tööstusparkide loomist, ettevõtluse toetus- ja noorteprogrammide rakendamist. Tallinna ettevõtlusameti juurde luuakse tööbüroo, et tegelda sotsiaalse hõive koordineerimise ja töötute nõustamisega.

Kokku sisaldab programm üle poolesaja abimeetme raskustesse sattunud elanikele ja ettevõtjatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles