Punktikohale jõudnud Nurmsalu: olen veel liiga nõrk, et suuri tulemusi teha

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu.
Kaarel Nurmsalu. Foto: NordicFocus

SUUSAHÜPPED. Pärast tippsporti naasmist esimese MK-punkti teeninud suusahüppaja Kaarel Nurmsalule jättis Oberstdorfi lennumäel liueldes veedetud nädalavahetus suhu pigem magusa maigu. Kui laupäeval ei suutnud ta lõppvõistlusel edestada ühtki konkurenti, siis eile jäi selja taha kümme võistlejat ja tasuks sai ta 30. koha.

«30. koht on minu jaoks pigem võidumekiga. Kahjuks jäi teine voor tugeva tuule tõttu ära. Ma ei tea, kas teise vooruga oleks mu koht paranenud, aga tuleviku mõttes oleks teine hüpe kasuks tulnud,» rääkis 25-aastane mägikotkas.

Maailmakarikaetapil punktikohale jõudmine on märgilise tähendusega iga sportlase jaoks. Nurmsalu sõnul polnud punktide teenimine kinnisidee, aga tuju läks sellegipoolest heaks. «Tegelikult aitab punktikoht mind päris palju, sest nüüd ei pea ma võistlustel enam nii eesotsast hüppama. Lisaks peaks see tähendama, et Pyeongchangi olümpianorm on nüüd täis.»

Alates jaanuari keskpaigast taas maailma tippudega heitleva Nurmsalu hinnangul on seni kõik kulgenud plaanipäraselt. «Oleme saanud harjutada erinevatel mägedel ja enne Oberstdorfi treenisime Planicas Sloveenia koondisega. Hüppajad olid tasemel, mägi ja ilm olid ka mõnusad. Sellist kvaliteeti otsingi,» oli Topi Sarparanta õpilane rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles