Valitsus täitis 90 protsenti oma lubadustest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi Eesti valitsus välja 2008. aasta detsembris. Toona kuulusid sinna veel ka sotsiaaldemokraadid.
Selline nägi Eesti valitsus välja 2008. aasta detsembris. Toona kuulusid sinna veel ka sotsiaaldemokraadid. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Valitsus suutis oma ametisse asumise alguses antud 321 lubadusest ja eesmärgist täielikult või osaliselt täita 90 protsenti, selgus täna riigisekretäri poolt ministritele esitatud 2007.–2011. aasta tegevusprogrammi täitmise ülevaatest.

Kõik valitsuse tegevusprogrammi eesmärgid ja tegevused on täielikult või osaliselt täidetud majandus-, maksu ja eelarvepoliitika, maaelu- ja regionaalpoliitika, rahvusvähemuste, spordipoliitika, välispoliitika ja kodanikuühiskonna valdkondades.

«Mõndagi jäi tegemata,» tunnistas peaminister Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil. «Olulisem puudutab avaliku sektori palgasüsteemi ja selle läbipaistvust. Küllap see jääb siis uuele valitsusele,» muigas ta.

Üle 90 protsendi eesmärkidest on täidetud kaitsepoliitika, sisejulgeoleku- ja turvalisuspoliitika ja infoühiskonna edendamise poliitika (kõik 94 protsenti), samuti kultuuripoliitika ja keskkonnapoliitika (mõlemad 93 protsenti), põllumajanduspoliitika (92 protsenti), haridus- ja teaduspoliitika ning energiapoliitika (mõlemad 90 protsenti) valdkonnas.

Kõige enam on valitsusliidu eesmärkidest jäänud täitmata perepoliitika (53 protsenti), palgapoliitika (75 protsenti) ning sotsiaal- ja tervisepoliitika (79 protsenti) valdkondades. Selle peamiseks põhjuseks on rahaliste võimaluste vähenemine võrreldes 2007. aasta plaanidega, mil valitsuse tegevusprogramm koostati.

Mitmetes valdkondades on tegevuste ja programmide mahtu vähendatud, mistõttu planeeritud eesmärgid on seetõttu suudetud täita vähendatud mahus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles