Volkswageni uued autod jäeti lõplikult stardiloata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni mullune auto (pildil) pääseks ka tänavu rajale, uus aga enam mitte.
Volkswageni mullune auto (pildil) pääseks ka tänavu rajale, uus aga enam mitte. Foto: Micke Fransson/TT/TT NYHETSBYR/Scanpix

Homme õhtul algava Rootsi MM-ralli eel otsustas Rahvusvaheline Autoliit (FIA) lõplikult, et Volkswageni tänavuseks hooajaks ehitatud Polo R WRC-autod ei saa osalemisluba. Kuigi Volkswagen taandus ootamatult kahe hooaja vahel MM-sarjast, olid uute reeglite järgi ehitatud autod juba valmis ja nii mõnigi eratiim tahtis neid kasutada.

FIA jäi aga kindlaks algsele otsusele, et uusid autosid võib sarja registreerida ja neid kasutada vaid tehasetiim. Esialgne tärmin autode homologeerimiseks ehk tüübikinnituse saamiseks oli 1. jaanuar, mille Volkswagen mööda lasi. Jaanuaris Monacos kogunenud autotootjate esindajad avaldasid rahulolematust võimaluse suhtes, et Volkswagenile tehtakse erand, ning lõpuks otsustaski FIA, et keeld jääb kehtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles