Videolugu: vaata, kuidas õpitakse jää alla sukelduma

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna harjutasid mereväe ja 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljoni tuukrid Rummu karjääris jää alla sukeldumist.

«Esmalt harjutasime läbi jääsukeldumise organisatoorse ning ettevalmistava osa, seejärel viisime läbi veealused otsingud ning veepõhja olude kontrolli,» selgitas mereväe tuuker vanemveebel Taivo Janson.

Rummu karjääris toimunud jääsukeldumistel osalesid 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljoni tuukrid ning mereväe tuukrid, kes jagasid instruktoritena ning sukeldumisjuhtidena erialaseid teadmisi.

Tuukri eriala baaskursust ning väljaõpet viivad kaitseväes läbi mereväe tuukrid. Viimati omandasid ametialased põhiteadmised neli ajateenijat 1. jalaväebrigaadi pioneeripataljonist, kes olid ka täna erialaseid oskuseid omandamas.

Tuukri eriala baaskursusega liitumiseks tuleb eelnevalt läbida mitmed füüsilised katsed. Tuukri eriala baaskursuseid on Tallinna mereväe tuukrijaamas läbi viidud alates 2015. aastast.

Varem korraldati kursuseid Lätis Liepaja tuukrikoolis. Mereväe tuukrijaam asub Tallinnas Miinisadamas. Mereväe tuukrid kasutavad modernset varustust, mis võimaldab lahendada erineva keerukusega ülesandeid kuni 55 meetri sügavuses vees. Olenevalt sügavusest on varustusega võimalik püsida vee all kuni neli tundi.

Pioneeripataljoni ajateenijad on spetsialiseerumas akvalangist-geoloogi erialal. Pioneeriluure rühma kuuluvate akvalangist-geoloogide eripäradeks on sukeldumis- ja ronimisvõimekus. Lisaks õpivad nad pioneeriluuret, geoloogiat, demineerimist ja vastase tõkete tuvastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles