Kaevurite lesed süüdistavad meeste tööandjat hoolimatuses

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia kaevandus.
Estonia kaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kaks aastat tagasi Estonia kaevanduses surma saanud kahe noore kaevuri lesed leiavad, et kaevandusettevõte on suhtunud hukkunute peredesse hoolimatult ja üleolevalt. Ettevõte väidab, et nad on teinud rohkemgi, kui pidanuks.

Mõistatuslik juhtum leidis Estonia kaevanduses aset 2015. aasta 29. jaanuaril, kui põlevkiviettevõte − toonase nimega Eesti Energia Kaevandused (praegu Enefit Kaevandused) − andis teada, et allmaakaevanduses on leitud kahe kaevuri surnukeha, kirjutas Põhjarannik. Läbindajaid Igor Sannikovi (37) ja Nikolai Ivanovi (38) oli hakatud otsima, kui nad neljapäeva õhtul vahetuse lõppedes maa alt välja ei tulnud. 

Juhtumi uurimiseks algatati kriminaalasi. Järgnenud uurimine ja kohtuekspertiis tuvastasid prokuratuuri kinnitusel, et mehed hukkusid mürgistuse tagajärjel. Ent mis mürgistuse põhjustas, seda ei teata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles