Ringkonnakohus mõistis Nõva vallavanema süüdi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deiw Rahumägi.
Deiw Rahumägi. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Nõva vallavanem Deiw Rahumägi mõisteti Tallinna ringkonnakohtus süüdi ametialases võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.

Tallinna ringkonnakohtu kriminaalkolleegium rahuldas täna osaliselt Lääne ringkonnaprokuratuuri apellatsiooni Nõva vallavanema Deiw Rahumäe kohtuasjas.

Ringkonnakohus mõistis Rahumäe süüdi ametialases võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Talle määrati rahaline karistus 150 päevamäära ulatuses ehk 7569 eurot, millele lisandub ka sundraha.

Eelmises kohtuastmes käsitles Pärnu maakohus ametiisiku poolt dokumendi võltsimist ja teadvalt võltsitud dokumendi kasutamist väärteona.

Lääne Ringkonnaprokuratuur süüdistas Rahumäge ka omastamises – ta võttis valla kütusekaardiga bensiini, tekitades sellega rohkem kui 700 euro eest kahju, kuid maakohtus ei leidnud see tõendamist ning ta mõisteti selles osas õigeks.

Kohtuotsus ei ole veel jõustunud, selle peale võib 30 päeva jooksul esitada kassatsiooni riigikohtule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles