Elagu Eesti! Mina jään! (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piltpostkaart
Piltpostkaart Foto: Liis Treimann

Selle suve noorte laulu- ja tantsupeo sümboolne tõotus «Mina jään» on allkiri, mis seob noori meie juurtega, meie vanemate, meie sõpradega. Ükskõik kuhu elutee meid ka viib. See on lubadus Eestile, see on vastutus Eesti ees, mis meid ikka siia tagasi kutsub.

Postimees hoiab ja toetab sel aastal laulu- ja tantsunoori ja elab neile südamest kaasa. Vabariigi sünnipäeva nädala esimesel päeval kogunes sadakond – peaaegu 99 – noort Tallinna lauluväljakule, et Postimehe palvel tantsida noortepidude tunnustantsust «Oigest ja vasembast» meile kõigile pidupäeva puhul kingituseks Eesti tänavune sünnipäevanumber – 99!

Nagu õigete rahvatantsijate puhul tavaline, ei heidutanud noori tantsijaid ega nende juhendajaid esmaspäeva keskpäeval taevast alla sadanud vihm ega lörtsised lombid. Kui koolipäeva lõpus lauluväljakule koguneti, oli sadu lakanud ja hea fantaasia korral võis päikeseservagi taevasse mõelda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles