Võrgutasude vähendamist peab hakkama ise taotlema (6)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere ütles, et ettevõte annab kõikidele klientidele, kel uus valik senisest soodsamaks kujuneb, ise teada ja kui see kliendile sobib, vahetab paketi ka ise ära.
Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere ütles, et ettevõte annab kõikidele klientidele, kel uus valik senisest soodsamaks kujuneb, ise teada ja kui see kliendile sobib, vahetab paketi ka ise ära. Foto: Sander Ilvest

Konkurentsiameti nõudel võrgutasusid vähendav Elektrilevi pakub soodsamat hinda üksnes nendele klientidele, kes nõustuvad maksma senise tarbimispõhise tariifi asemel lisaks ka elektrivõrgu kasutamise püsitasu.

Keskmiselt 6,7 protsendi võrra väheneb võrgutasu vaid neil, kes oma hinnapaketti vahetavad, vanade valikute juurde jääjad maksavad endist viisi edasi. Muudatus puudutab suuremat osa korteriomanikest erakliente, sest ligi 85 protsenti nendest kasutab praegu üksnes tarbimise järgi koostatud hinnapakette.

Korteri- ja majaomanikele pakub Elektrilevi välja uue paketi, mille nimeks saab «Võrk 2 kuutasuga». «Rusikareeglina muutub loodav kuutasuga pakett nüüdsest mõttekamaks näiteks korteritele, kus tarbimine on üle 1600 kWh aastas, ja eramutele, kus tarbimine üle 4000 kWh aastas,» rääkis Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere. «Uus loodav pakett teeb hinna praegusest soodsamaks ligikaudu viiendikule koduklientidest, eelkõige nendele, kes hetkel kasutavad pakette «Võrk 1» või «Võrk 2».»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles